21 januari 2012

Schemervlucht van Alexandra Smith

schemervlucht cover

Ik vind het oprecht jammer dat ik Schemervlucht al uit heb! Wat een mooie debuutroman van Alexandra Smith…Maries is model van beroep, maar ze wordt langzaam te “oud” voor het modellenvak. Maar Maries wil zelf ook graag iets anders met haar leven gaan doen.

Haar leven is chaotisch, haar vriend is niet eerlijk geweest en haar moeder wordt plotseling opgenomen in het ziekenhuis. Maries besluit dan naar Canada en Mexico te vertrekken voor wat rust. Maar Australië blijft ook trekken… Maries heeft bijzondere momenten gehad in Australië, zoals een speciale liefde.

Ook probeert ze dingen uit het verleden te verwerken door oude correspondentie van haar en haar zus opnieuw door te lezen en passeren herinneringen de revue uit haar jeugd.

Alexandra heeft Schemervlucht met veel zorg geschreven, het is een boeiend én herkenbaar verhaal. Ik herkende van veel van mezelf in Maries. Gelijk al bij het begin voel je een klik met Maries. En het is leuk om in één boek mee te kunnen reizen naar Canada, Mexico en Australië. Dat geeft het verhaal net wat meer originaliteit. De sfeer wordt echt beeldend omschreven, misschien soms iets te veel informatie, maar dat zie ik door de vingers omdat het mij in ieder geval niet verveelde!

4 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: