Shock van Mel Wallis de Vries

shock coverEindelijk las ik ‘Shock’ van Mel Wallis de Vries. Heel wat gedoe rond dit boek meegemaakt. Dubbel aangeschaft zelfs! Maar goed, nu heb ik dit boek eindelijk gelezen. Ik vond het wel een shock, toen ik doorkreeg welke kant Mel op ging…

Vier meiden gaan op zomervakantie in Frankrijk. Ooit waren ze met vijf. Toen was Emma er nog. Maar Emma is na het kerstfeest op hun school verdwenen. Nooit is ze teruggevonden. De vier vriendinnen doen hun best de vriendschap voort te zetten en willen er een fijne vakantie van maken.

Vier meiden: Bo, Mabel, Anouk en Lily. Daar draait ‘Shock’ om. De hoofdstukken wisselen af en elk meisje komt (inclusief pasfoto) aan het woord. De onverschillige Bo, die vanbinnen een klein hartje heeft, maar dat goed verbergt voor de andere meiden. Mabel, een rustig en gevoelig meisje, ze wordt verwend en heeft dure spullen. Maar echt gelukkig voelt ze zich niet.

Anouk is de dochter van een paranormale moeder. Anouk doet alsof ze deze gave ook heeft en of ze wilt of niet, ze blijkt toch dingen te zien, die de andere meiden niet zien. Tenslotte Lily, het opvallende onopvallende meisje zullen we maar zeggen. Extreem gevoelig, gespannen, alsof ze een heleboel te verbergen heeft, maar tegelijkertijd zo onschuldig is. Op een Franse camping willen de meiden per se er een toptijd van maken, maar het botst aan alle kanten met elkaar en de sfeer is grimmig.

En Emma… Berichtjes uit de krant vertellen ons over Emma. Met een krabbelend handschrift eronder van iemand die iets weet van deze verdwijning. Emma was een meisje met een rugzak, had al veel meegemaakt. Ze was de spil uit de vriendengroep en elk meisje had wel ‘iets’ met Emma. De een was gesnapt door Emma, de ander had een woordenwisseling met Emma net voor ze verdween. Het blijft lang heel vaag welke kant het verhaal op zal gaan. Tot Mel met een geniale plotwending komt en je denkt: wow… hoe heb je dit bedacht?! Zelfs de meiden kunnen het nauwelijks geloven!

Mel heeft een fijne schrijfstijl, een herkenbare ook! De pasfoto’s vond ik iets minder geslaagd. De meiden zagen er totaal anders uit dan in mijn verbeelding. Ik snap het gegeven wel, maar voor mij voegde het weinig toe. Een tip: misschien werken met QR codes waarachter de foto’s verstopt zitten. Wie dan nieuwsgierig is kan zelf kijken, wie op zijn of haar verbeelding wil bouwen, ziet alleen de code. Op die manier kan de lezer zelf kiezen.

De spanning schommelt halverwege wat, maar wordt later helemaal goed gemaakt met de ontknoping. Dan moet het boek ook uit! Hoe zit het, hoe kan dit?! Waarom?! Vragen waar je gelukkig ook een antwoord op krijgt. ‘Shock’ is een typische Mel Wallis de Vries! Wie ‘Verstrikt’ en ‘Klem’ goed vond, zal ‘Shock’ ook zeker waarderen!

 


2 reacties

Reageer op: Shock van Mel Wallis de Vries

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten