1 juni 2016

Toen ik eindelijk durfde van Chantal Straver

Dit boek heeft mij geraakt! Meer dan ik had verwacht! Chantal Straver was al geen vreemde voor mij. Ik volg haar al een tijdje via Instagram en daar word ik ook altijd blij van haar foto’s.

‘Toen ik eindelijk durfde’ is een openhartig verhaal van Chantal Straver. Chantal is geen onbekende in blogland. Misschien ken je haar nog wel van haar blog bij Viva. Dit boek is gebaseerd op haar blogposten. Het gaat over haar leven en hoe ze uiteindelijk voor zichzelf en haar eigen geluk durft te kiezen. Ze verlaat haar huwelijk, zegt haar baan op, haar huis en volgt het pad wat haar hart uitstippelt.

In zeer korte hoofdstukken loodst Chantal ons vlot door haar boek ‘Toen ik eindelijk durfde’ heen. Ze schrijft over vroeger, herinneringen aan haar jeugd en over haar huwelijk. Zonder moeilijke woorden legt Chantal uit waarom ze niet gelukkig was en uiteindelijk voor zichzelf koos en haar hart ging volgen. Ze durfde haar zekerheden en vastigheid op te zeggen en begon een compleet nieuw leven. Een leven waar ze vooral zichzelf zou kunnen zijn.

Karate speelt een grote rol in Chantal’s leven. Ze is trainer in weerbaarheid en oprichter van een karateschool. De stukken over karate zijn interessant en goed te volgen, ook als je niets met karate hebt. Nergens is het boek langdradig, je kunt merken dat Chantal goed is met korte teksten vanwege haar blogervaring. Het boek is niet zweverig, maar juist heel helder geschreven, met de filosofische gedachtes in klare taal.

Met veel passie en lef stort Chantal zich op haar nieuwe leven en zelfs op een nieuwe liefde. Al is die liefde niet zo nieuw, sterker nog, ze stort zich op de liefde die ze jarenlang stilzwijgend in haar hart meedroeg. Het raakte me enorm toen ik het stuk las waarin ze toegeeft aan deze liefde en het durft te uiten naar de persoon om wie het gaat. Het gevolg op die actie ontroerde me.

Ik vond het zo mooi en inspirerend om te lezen dat sommige momenten in je leven op het juiste moment tot uiting (mogen) komen. Als je het durft toe te laten, of juist durft te uiten. Maar ik vond het ook herkenbaar dat daaraan toegeven vaak ook heel eng voelt en onzekerheid en twijfel met zich meebrengt. Openhartig schrijft Chantal ook over die moeilijke momenten, om vervolgens weer met een positieve blik de toekomst in te kijken.

Chantal inspireerde mij, dat zeker!

Meer over Chantal lezen? Klik hier voor haar blog

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: