Toen ik eindelijk durfde van Chantal Straver

Toen ik eindelijk durfde coverDit boek heeft mij geraakt! Meer dan ik had verwacht! Chantal Straver was al geen vreemde voor mij. Ik volg haar al een tijdje via Instagram en daar word ik ook altijd blij van haar foto’s.

‘Toen ik eindelijk durfde’ is een openhartig verhaal van Chantal Straver. Chantal is geen onbekende in blogland. Misschien ken je haar nog wel van haar blog bij Viva. Dit boek is gebaseerd op haar blogposten. Het gaat over haar leven en hoe ze uiteindelijk voor zichzelf en haar eigen geluk durft te kiezen. Ze verlaat haar huwelijk, zegt haar baan op, haar huis en volgt het pad wat haar hart uitstippelt.

In zeer korte hoofdstukken loodst Chantal ons vlot door haar boek ‘Toen ik eindelijk durfde’ heen. Ze schrijft over vroeger, herinneringen aan haar jeugd en over haar huwelijk. Zonder moeilijke woorden legt Chantal uit waarom ze niet gelukkig was en uiteindelijk voor zichzelf koos en haar hart ging volgen. Ze durfde haar zekerheden en vastigheid op te zeggen en begon een compleet nieuw leven. Een leven waar ze vooral zichzelf zou kunnen zijn.

Karate speelt een grote rol in Chantal’s leven. Ze is trainer in weerbaarheid en oprichter van een karateschool. De stukken over karate zijn interessant en goed te volgen, ook als je niets met karate hebt. Nergens is het boek langdradig, je kunt merken dat Chantal goed is met korte teksten vanwege haar blogervaring. Het boek is niet zweverig, maar juist heel helder geschreven, met de filosofische gedachtes in klare taal.

Met veel passie en lef stort Chantal zich op haar nieuwe leven en zelfs op een nieuwe liefde. Al is die liefde niet zo nieuw, sterker nog, ze stort zich op de liefde die ze jarenlang stilzwijgend in haar hart meedroeg. Het raakte me enorm toen ik het stuk las waarin ze toegeeft aan deze liefde en het durft te uiten naar de persoon om wie het gaat. Het gevolg op die actie ontroerde me.

Ik vond het zo mooi en inspirerend om te lezen dat sommige momenten in je leven op het juiste moment tot uiting (mogen) komen. Als je het durft toe te laten, of juist durft te uiten. Maar ik vond het ook herkenbaar dat daaraan toegeven vaak ook heel eng voelt en onzekerheid en twijfel met zich meebrengt. Openhartig schrijft Chantal ook over die moeilijke momenten, om vervolgens weer met een positieve blik de toekomst in te kijken.

Chantal inspireerde mij, dat zeker!

Meer over Chantal lezen? Klik hier voor haar blog

 

 


Reageer op: Toen ik eindelijk durfde van Chantal Straver

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten