2 juni 2021

Welkom in Virgin River van Robyn Carr

Ik deed een vrij lange tijd over dit tweede deel van Virgin River. Het was mijn ‘bedboek’. Ik las namelijk alleen ’s avonds voor het slapengaan een stukje uit dit boek en soms ook tijden niet en dan pakte ik het een paar weken later weer op.

In dit tweede deel staan vooral Preacher en Paige Lassiter centraal. Paige is met haar zoontje op de vlucht voor haar geweldadige echtgenoot en schuilt in Virgin River. Daar voelt ze zich thuis en Preacher ontfermt zich over hun. Ook volgen we het wel en wee van de andere bekende dorpsbewoners.

Kabbelend verhaal

‘Welkom in Virgin River’ leest langzaam. Het is een verhaal wat je gemakkelijk een tijd los kunt laten, maar waar je ook weer even gemakkelijk instapt. Dankzij de serie had ik al een goed beeld van hoe de personages zijn, waardoor ik ze gemakkelijker herken. De omschrijving geeft de indruk dat dit deel alleen om Preacher en Paige draait, maar je krijgt nog meer in dit boek!

Je volgt ook de zwangerschaps-verhaallijn rondom de jonge Liz en Rick, je leert Mike kennen en je leest wat hij heeft meegemaakt waardoor hij nu naar Virgin River komt. En natuurlijk Jack en Mel! Toch wel mijn favoriete karakters en ik ben blij dat zij ook ruim aan bod komen in dit deel.

Voor het slapengaan

Ik vond het een ideaal boek voor het slapengaan! Virgin River is een gemoedelijk en kleinschalig dorpje, maar er gebeurde van alles. Robyn Carr neemt altijd zeer uitgebreid de tijd om alles te vertellen en de hoofdstukken zijn dan ook vaak vrij lang. Op sommige momenten heeft de romantiek de overhand en dan neigt het verhaal iets te klef te worden, maar er zitten ook wat spannende elementen in dit boek, zoals Paige die op de vlucht is voor haar man en waarbij je gewoon aanvoelt dat het een kwestie van tijd is voordat hij in Virgin River op de stoep staat.

Na drukke dagen vond ik het fijn om ’s avonds nog even een kijkje te nemen in Virgin River, nog even koekeloeren naar wat de dorpsbewoners hadden meegemaakt en wat ze te vertellen hadden in de kroeg bij Jack. Dat was voornamelijk erg ontspannend en de personages werden een soort goede kennissen na een lange tijd lezen. Daarom heb ik nu deel drie – ‘Weerzien in Virgin River’- als het volgende ‘bedboek’ gekozen, dan kan ik toch weer even verder met deze mensen.

Benieuwd naar de gehele serie? klik hier voor een overzicht.