Welkom in Virgin River van Robyn Carr

Ik deed een vrij lange tijd over dit tweede deel van Virgin River. Het was mijn ‘bedboek’. Ik las namelijk alleen ’s avonds voor het slapengaan een stukje uit dit boek en soms ook tijden niet en dan pakte ik het een paar weken later weer op.

In dit tweede deel staan vooral Preacher en Paige Lassiter centraal. Paige is met haar zoontje op de vlucht voor haar geweldadige echtgenoot en schuilt in Virgin River. Daar voelt ze zich thuis en Preacher ontfermt zich over hun. Ook volgen we het wel en wee van de andere bekende dorpsbewoners.

Kabbelend verhaal

‘Welkom in Virgin River’ leest langzaam. Het is een verhaal wat je gemakkelijk een tijd los kunt laten, maar waar je ook weer even gemakkelijk instapt. Dankzij de serie had ik al een goed beeld van hoe de personages zijn, waardoor ik ze gemakkelijker herken. De omschrijving geeft de indruk dat dit deel alleen om Preacher en Paige draait, maar je krijgt nog meer in dit boek!

Je volgt ook de zwangerschaps-verhaallijn rondom de jonge Liz en Rick, je leert Mike kennen en je leest wat hij heeft meegemaakt waardoor hij nu naar Virgin River komt. En natuurlijk Jack en Mel! Toch wel mijn favoriete karakters en ik ben blij dat zij ook ruim aan bod komen in dit deel.

Voor het slapengaan

Ik vond het een ideaal boek voor het slapengaan! Virgin River is een gemoedelijk en kleinschalig dorpje, maar er gebeurde van alles. Robyn Carr neemt altijd zeer uitgebreid de tijd om alles te vertellen en de hoofdstukken zijn dan ook vaak vrij lang. Op sommige momenten heeft de romantiek de overhand en dan neigt het verhaal iets te klef te worden, maar er zitten ook wat spannende elementen in dit boek, zoals Paige die op de vlucht is voor haar man en waarbij je gewoon aanvoelt dat het een kwestie van tijd is voordat hij in Virgin River op de stoep staat.

Na drukke dagen vond ik het fijn om ’s avonds nog even een kijkje te nemen in Virgin River, nog even koekeloeren naar wat de dorpsbewoners hadden meegemaakt en wat ze te vertellen hadden in de kroeg bij Jack. Dat was voornamelijk erg ontspannend en de personages werden een soort goede kennissen na een lange tijd lezen. Daarom heb ik nu deel drie – ‘Weerzien in Virgin River’- als het volgende ‘bedboek’ gekozen, dan kan ik toch weer even verder met deze mensen.

Benieuwd naar de gehele serie? klik hier voor een overzicht.


Reageer op: Welkom in Virgin River van Robyn Carr

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten