Welkom

Hallo allemaal! Leuk dat je komt kijken op mijn blog en wat meer over mij wilt weten. Leesdame.nl is mijn persoonlijke boekenblog. Dit jaar bestaat mijn blog zeven jaar en nog steeds blog ik met veel liefde en zorg over boeken en lezen.

Leesdame

Leesdame over leesdame.nl

Ik ben begin dertig en mijn hele leven zit ik al tussen de boeken. Het lezen van boeken, fysiek of digitaal is voor mij een verrijking! Ik was als kind al lid van de gewone bieb, de schoolbieb en kreeg met verjaardagen ook bergen boeken(bonnen). Lezen zat dus in mijn bloed en daar zit het nog steeds. Met de komst van internet begon ik rond te surfen op boekensites. Ik werd in 2008 lid van Dizzie en schreef daar mijn eerste blogjes. Het was er gemoedelijk en gezellig, maar ik wilde meer. Ik wou mijn eigen plekje op het internet, een plek waar ik mijn eigen ding kon doen en dat in mijn eigen stijl. Ik probeerde ook allerlei kleine blogjes uit, maar pas in 2011 ging ik serieus aan de slag met Leesdame.

Ik begon met Leesdame op een zomerse dag in juni 2011 bij Blogspot van Google. Daar heb een leuke tijd gehad en veel geleerd. Ik kon goed netwerken en maakte gretig gebruik van de mogelijkheden die Twitter en Facebook mij boden om contact te krijgen met lezers, auteurs en uitgeverijen. Maar ik had mijn doelen al weer verschoven, ik wilde meer! Op een gegeven moment wou ik de stap wagen naar een eigen domein. Op 9 december 2013 was Leesdame.nl een feit! Een hele vooruitgang en ook een uitdaging! Ik  ben blij dat ik deze keuze toentertijd heb durven maken.

Leesdame wordt gerund door één blogger, door mij dus. Er zijn geen gastbloggers, elk boek wordt alleen door mij gelezen en door mij besproken. Qua lezen is bij mij vrijwel alles mogelijk. Ik ben nieuwsgierig aangelegd en als iets mijn interesse wekt, dan wil ik er graag meer over weten! Mijn voorliefde ligt echter wel bij boeken van auteurs uit Nederland en Vlaanderen. Met die insteek geniet ik van diverse genres: literaire romans, thrillers, chicklit, reisverhalen, non fictie, columnbundels en jeugdboeken. Ik lees mijn boeken het liefst digitaal op mijn Kobo Aura One. De boeken die ik lees heb ik zelf gekocht, lees ik bij een abonnementsdienst of krijg ik toegestuurd door uitgeverijen. Naast lezen kijk ik ook graag films, meestal boekverfilmingen. Af en toe deel ik dus ook filmrecensies.

Als ik mijn blog mag omschrijven in een paar woorden, dan zou ik zeggen: georganiseerd chaotisch, persoonlijk en eerlijk. Op mijn blog ben ik heel persoonlijk. Daarnaast heb ik nogal een eigenzinnige manier van recenseren… Vandaar de term leeservaringen in plaats van recensies. Deze subjectieve leeservaringen zijn vrij persoonlijk en gevoelig geschreven. Lezen is voor mij iets ervaren en mijn mening over een boek is dan ook mijn persoonlijke ervaring die ik dan wil delen. Ik hou ook van georganiseerde chaos. Structuur past niet zo bij mij, ik ben daarom aardig flexibel wat blogplanning betreft. Ik zelf zit daar niet zo mee, want juist hierdoor blijft mijn (blog)leven spontaan en verrassend. Dat houdt mij ook scherp ;)
Ik wens je veel leesplezier toe op mijn blog!

Leesdame.nl:

Een sprankelend boekenblog met mijn eigen stijl en nooit voorspelbaar!

Leesdame

Over leesdame

Wat anderen zeggen over Leesdame en leesdame.nl

Almost famous, haar in de goede kleur, nagels gelakt, up you go, fantastisch, je bent gewoon écht héél goed Lieve Loen xxx

Claar van Lieshout

You were my first dutch blogger and you said amazing things about my book!!! It was the best review I had last year (probably)! Anyway it got lots of people talking about the book.

Benjamin Constable, auteur van De drie levens van Tomomi Ishikawa

Aantallen bezoekers, aantal reacties, aantal gelezen boeken ….. eigenlijk hier helemaal niet interessant. Wij volgen jouw blog juist om jouw eigen manier van schrijven over jouw leeservaringen en alles wat daarmee samenhangt. Je bent een inspirator voor zowel lezers als bloggers. En dat laat je in deze blogpost ook weer super goed zien.

Dobbinga

Wat ik nou zo leuk vind aan jouw blog is dat je eerlijk bent, daarom lees ik jou dus. Geen vriendjespolitiek maar een serieus blog.

Jessica

Leesdame in de media

Vernoeming in de Weekendbijlage van het AD 6-2015

Ik werd tot mijn verrassing vernoemd in een lijst met andere bekende boekbloggers in de Weekendbijlage van het AD.

Foto bekijken

De Volkskrant 07-11-2013

Een journaliste schreef een artikel over boekbloggers en recensie-exemplaren. Ze vroeg mijn mening, ik deelde die en op eigen wijze heeft ze mij geciteerd in dit artikel.

Blogpost naar aanleiding van het interview
Het interview lezen

The Sword magazine 2-2013

Bij online magazine The Sword heb ik meegewerkt aan een uitgebreid en persoonlijk interview over boekbloggen en over lezen in het algemeen.

Blogpost naar aanleiding van het interview
Het interview lezenCredits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten