Dag juni en hallo juli :)

Juli leesmaandHallo allemaal, hoe gaat het met jullie? Met mij gaat het goed. Ik voel me lekker, het lezen gaat lekker en het bloggen ook. Mooie combinatie toch? 🙂

Ik las een boel in juni, maar kon daarvan een hoop (nog) niet bespreken. Dat waren de Hebban Debuutprijs-boeken. Die komen in augustus voorbij op mijn blog. Ik mag wél vertellen welke boeken ik heb gelezen, maar niet vertellen hoe ik de boeken vond. Verder las ik wat dunne en dikke boeken, liep mijn leeslijst na én mijn blog bestond zeven jaar!

Wat ik allemaal las in juni:
1. Het intieme vreemde van Jente Jong
2. Mus van Kristof Desmet (klik hier)
3. Sterrenstof van Daphne Deckers
4. Barst van Boris O. Dittrich (klik hier)
5. Wormen en engelen van Maarten van der Graaff
6. Aantekening over het verplaatsen van obelisken van Arjan van Veelen
7. Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt van Haemin Sunim (klik hier)
8. Mijn vader is een vliegtuig van Antoinette Beumer (klik hier)

Nummer 1, 5 en 6 heb ik gelezen als jurylid voor de Hebban Debuutprijs. Ik moest in totaal vijf debuten lezen. In mei las ik de andere twee: ‘Klaproos’ van Anne-Fleur van der Heiden en ‘Kleihuid’ van Herien Wensink. Nummer 2 was een recensie-exemplaar van uitgeverij LetterRijn.

Wat heb ik gekeken:
Ik heb een poging gedaan voor seizoen 2 van ’13 reasons why’, maar knapte een beetje af op de traagheid van de verhaallijnen. Overal is wel wat gaande, ik begon leerlingen uit elkaar te halen. Misschien dat ik later de serie weer oppak, dat ik even erdoorheen moet en het daarna weer boeiend wordt, maar nu even niet.

Ik ging naar de bioscoop voor ‘Jurassic World: Fallen Kingdom’, dat was een prachtige kijkervaring, al vond ik de vorige film iets sterker en beter. Maar deze was zeker niet verkeerd! Op tv keek ik trouwens ook nog de eerste drie delen. Tja, ik ben ‘Jurassic Park’ fan!

En wat ga ik lezen in juli:
Het is altijd een beetje globaal vooruitkijken natuurlijk, want ik leg me niet graag vast aan leesverplichtingen. Maar er zijn wel wat boeken waarvan ik zeker weet dat ze voorbij gaan komen op mijn blog. Ik ben momenteel nog bezig in ‘De verborgen taal van bloemen’ van Vanesse Diffenbaugh. Dit boek kwam ik tegen toen ik mijn Goodreads-lijst aan het opschonen was en dit boek lag al sinds 2012 ongelezen in mijn kast… Als je opruimt, dan kom je wat tegen!

Daarnaast ben ik nog bezig in een bundel van Loes den Hollander: ‘Loslaten’, daar lees ik af en toe een kort verhaal uit en ik ben al ver over de helft, dus deze zal ik deze maand ook nog wel uitlezen en de rest is nog een verrassing voor me. Ik zie wel wat verder nog op mijn pad komt. Ik vind het heerlijk als alles nog open ligt.

En wat zijn jullie plannen?


3 reacties

 • 3 juli, 2018 om 16:58
  Marieke zegt:

  Vanaf 9 juli heb ik eindelijk vakantie, dus dat ga ik lekker lezen waar ik zin in heb. Hopelijk kan ik dan eindelijk een deel van mijn stapel ongelezen boeken weglezen.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Marieke Beantwoorden

 • 22 juli, 2018 om 20:30
  zwartraafje zegt:

  Jurassic Park wil ik zelf ook graag zien maar we gaan niet zo vaak naar de cinema dus het zou kunnen dat ik hem uiteindelijk gewoon thuis zal zien. Wel gingen we onlangs naar de Han Solo film kijken. Manlief is immers een Star Wars-fan.

  Ik heb geen echte vakantieplannen. De laatste week van juni waren we in Centerparcs en vermits ik bij hete temperaturen geen inspanningen mag doen heb ik toen heel veel gelezen op het terras van ons appartementje. Vermits het sindsdien de hele tijd warm is geweest ben ik ook thuis vooral veel aan het rusten.

  Ikhartje(1) deze reactie

  zwartraafje Beantwoorden

  • 23 juli, 2018 om 22:42
   Leesdame zegt:

   En het blijft ook warm voorlopig… Ik lees boek na boek bij deze temperaturen.

   Jurassic World: fallen kingdom was erg mooi, dus als je deze straks thuis kunt kijken, gewoon doen! Grappig dat ik trouwens weer wat leuks ontdek in onze taalverschillen. Jullie zeggen cinema en wij bioscoop, of afgekort: bios.

   Ikhartje(1) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Dag juni en hallo juli :)

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten