2 juli 2018

Dag juni en hallo juli :)

Hallo allemaal, hoe gaat het met jullie? Met mij gaat het goed. Ik voel me lekker, het lezen gaat lekker en het bloggen ook. Mooie combinatie toch? 🙂

Ik las een boel in juni, maar kon daarvan een hoop (nog) niet bespreken. Dat waren de Hebban Debuutprijs-boeken. Die komen in augustus voorbij op mijn blog. Ik mag wél vertellen welke boeken ik heb gelezen, maar niet vertellen hoe ik de boeken vond. Verder las ik wat dunne en dikke boeken, liep mijn leeslijst na én mijn blog bestond zeven jaar!

Wat ik allemaal las in juni

1. Het intieme vreemde van Jente Jong
2. Mus van Kristof Desmet (klik hier)
3. Sterrenstof van Daphne Deckers
4. Barst van Boris O. Dittrich (klik hier)
5. Wormen en engelen van Maarten van der Graaff
6. Aantekening over het verplaatsen van obelisken van Arjan van Veelen
7. Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt van Haemin Sunim (klik hier)
8. Mijn vader is een vliegtuig van Antoinette Beumer (klik hier)

Nummer 1, 5 en 6 heb ik gelezen als jurylid voor de Hebban Debuutprijs. Ik moest in totaal vijf debuten lezen. In mei las ik de andere twee: ‘Klaproos’ van Anne-Fleur van der Heiden en ‘Kleihuid’ van Herien Wensink. Nummer 2 was een recensie-exemplaar van uitgeverij LetterRijn.

Wat heb ik gekeken:

Ik heb een poging gedaan voor seizoen 2 van ’13 reasons why’, maar knapte een beetje af op de traagheid van de verhaallijnen. Overal is wel wat gaande, ik begon leerlingen uit elkaar te halen. Misschien dat ik later de serie weer oppak, dat ik even erdoorheen moet en het daarna weer boeiend wordt, maar nu even niet.

Ik ging naar de bioscoop voor ‘Jurassic World: Fallen Kingdom’, dat was een prachtige kijkervaring, al vond ik de vorige film iets sterker en beter. Maar deze was zeker niet verkeerd! Op tv keek ik trouwens ook nog de eerste drie delen. Tja, ik ben ‘Jurassic Park’ fan!

En wat ga ik lezen in juli:

Het is altijd een beetje globaal vooruitkijken natuurlijk, want ik leg me niet graag vast aan leesverplichtingen. Maar er zijn wel wat boeken waarvan ik zeker weet dat ze voorbij gaan komen op mijn blog. Ik ben momenteel nog bezig in ‘De verborgen taal van bloemen’ van Vanesse Diffenbaugh. Dit boek kwam ik tegen toen ik mijn Goodreads-lijst aan het opschonen was en dit boek lag al sinds 2012 ongelezen in mijn kast… Als je opruimt, dan kom je wat tegen!

Daarnaast ben ik nog bezig in een bundel van Loes den Hollander: ‘Loslaten’, daar lees ik af en toe een kort verhaal uit en ik ben al ver over de helft, dus deze zal ik deze maand ook nog wel uitlezen en de rest is nog een verrassing voor me. Ik zie wel wat verder nog op mijn pad komt. Ik vind het heerlijk als alles nog open ligt.

En wat zijn jullie plannen?

3 reacties

 • 3 juli, 2018 om 16:58
  Marieke zegt:

  Vanaf 9 juli heb ik eindelijk vakantie, dus dat ga ik lekker lezen waar ik zin in heb. Hopelijk kan ik dan eindelijk een deel van mijn stapel ongelezen boeken weglezen.


  Marieke
  Beantwoorden

 • 22 juli, 2018 om 20:30
  zwartraafje zegt:

  Jurassic Park wil ik zelf ook graag zien maar we gaan niet zo vaak naar de cinema dus het zou kunnen dat ik hem uiteindelijk gewoon thuis zal zien. Wel gingen we onlangs naar de Han Solo film kijken. Manlief is immers een Star Wars-fan.

  Ik heb geen echte vakantieplannen. De laatste week van juni waren we in Centerparcs en vermits ik bij hete temperaturen geen inspanningen mag doen heb ik toen heel veel gelezen op het terras van ons appartementje. Vermits het sindsdien de hele tijd warm is geweest ben ik ook thuis vooral veel aan het rusten.


  zwartraafje
  Beantwoorden

  • 23 juli, 2018 om 22:42
   Leesdame zegt:

   En het blijft ook warm voorlopig… Ik lees boek na boek bij deze temperaturen.

   Jurassic World: fallen kingdom was erg mooi, dus als je deze straks thuis kunt kijken, gewoon doen! Grappig dat ik trouwens weer wat leuks ontdek in onze taalverschillen. Jullie zeggen cinema en wij bioscoop, of afgekort: bios.


   Leesdame
   Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: