Februari, ik kocht een nieuwe e-reader

Februari was een korte maand, maar ik las een flinke stapel boeken! Ook keek ik de boekverfilming ‘Vele hemels boven de zevende’ en ik kocht een nieuwe e-reader! Tijd om terug te blikken dus!

Ik kocht de Kobo Forma, lekker groot met een instant koppeling met Dropbox. De e-reader werkt razendsnel en de verlichting is beter gedoseerd dan bij de Aura One. Bij de Aura One was het licht bij 5% al enorm fel, dat vond ik apart, ook de batterij ging snel leeg. De e-reader reageert razendsnel op mijn aanrakingen, maar daarnaast heb ik op deze e-reader ook fysieke bladerknoppen.

Veel gelezen op de nieuwe e-reader

Natuurlijk heb ik de e-reader al veel gebruikt! Ik las in februari tien boeken! Opvallend was dat ik veel thrillers afgewisseld met feelgood las.

 1. Een meisje, een droom van Laura Dekker (klik)
 2. Suikerspinnen en tandenstokers van Marijke Vos
 3. Serpent van Carla de Jong (klik)
 4. Vertrouw je mij van Martine Kamphuis
 5. Een jaar single van Petra Kruijt (klik)
 6. Eeuwig single van Petra Kruijt
 7. Boodschappen zonder leesbril van Sylvia Witteman
 8. Carmens Kookpunt van Carmen Prins (klik)
 9. Vissen praten niet van Tine van Bergen
 10. Pijpenstelen en modderpoelen van Marijke Vos

Alle boeken, op nummer 4 na, las ik via Kobo Plus. Het mooiste boek van februari vond ik ‘Een meisje, een droom’ van Laura Dekker. Het minste boek vond ik ‘Carmens Kookpunt’ van Carmen Prins. De boeken van Petra Kruijt las ik mee met de leesclub The Feelgood Bookcorner op Goodreads.

Vele hemels boven de zevende

Via Google Play Films huurde ik ‘Vele hemels boven de zevende’. Ik betaalde €2.99 euro om de film te huren. Als je eenmaal de film start, dan moet je binnen 48 de film afkijken. Ik had dit nog nooit gedaan via Google Play Films, maar eens moet de eerste keer zijn.

Ik vond het een ingetogen en sobere film! Het raakte me en ik vond vooral de actrice Brit van Hoof heel goed in de rol van Eva. Nell Cattrysse speelt Lou, ze doet mooie uitspraken die in mijn hoofd bleven hangen. Waarvan deze toch wel het mooist is: “De kunst van het leven is volgens mij niet te rap content te zijn met wat ge hebt, want hoe kan het anders ooit beter worden?” De muziek van Spinvis was ook een mooie toevoeging!

Wat ga ik doen in maart

Lezen natuurlijk 😉 Waaronder ‘Outcast’ van Carla de Jong. Ik heb ook twee recensie-boeken klaarliggen. ‘De yogaclub’ van Emma Wolf en ‘Ze gaat je onder de handen dood’ van Marjolein Meijering. Daarnaast ben ik jurylid voor de Hebban Thrillerprijs, welke boeken ik daarvoor moet lezen blijft nog eventjes een mysterie. Ik hoop dat ik in maart weer lekker buiten kan lezen in de tuin, dat heb ik gemist!

Wat zijn jullie plannen voor maart?


1 reactie

 • 2 maart, 2020 om 07:18
  Lalagè zegt:

  Ik had die film van de bieb geleend om te ontdekken dat hij me wel heel bekend voorkwam… blijkbaar had ik ‘m al eens gezien 😉

  Ikhartje(1) deze reactie

  Lalagè Beantwoorden

Reageer op: Februari, ik kocht een nieuwe e-reader

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten