1 maart 2020

Februari, ik kocht een nieuwe e-reader

Februari was een korte maand, maar ik las een flinke stapel boeken! Ook keek ik de boekverfilming ‘Vele hemels boven de zevende’ en ik kocht een nieuwe e-reader! Tijd om terug te blikken dus!

Ik kocht de Kobo Forma, lekker groot met een instant koppeling met Dropbox. De e-reader werkt razendsnel en de verlichting is beter gedoseerd dan bij de Aura One. Bij de Aura One was het licht bij 5% al enorm fel, dat vond ik apart, ook de batterij ging snel leeg. De e-reader reageert razendsnel op mijn aanrakingen, maar daarnaast heb ik op deze e-reader ook fysieke bladerknoppen.

Veel gelezen op de nieuwe e-reader

Natuurlijk heb ik de e-reader al veel gebruikt! Ik las in februari tien boeken! Opvallend was dat ik veel thrillers afgewisseld met feelgood las.

  1. Een meisje, een droom van Laura Dekker (klik)
  2. Suikerspinnen en tandenstokers van Marijke Vos
  3. Serpent van Carla de Jong (klik)
  4. Vertrouw je mij van Martine Kamphuis
  5. Een jaar single van Petra Kruijt (klik)
  6. Eeuwig single van Petra Kruijt
  7. Boodschappen zonder leesbril van Sylvia Witteman
  8. Carmens Kookpunt van Carmen Prins (klik)
  9. Vissen praten niet van Tine van Bergen
  10. Pijpenstelen en modderpoelen van Marijke Vos

Alle boeken, op nummer 4 na, las ik via Kobo Plus. Het mooiste boek van februari vond ik ‘Een meisje, een droom’ van Laura Dekker. Het minste boek vond ik ‘Carmens Kookpunt’ van Carmen Prins. De boeken van Petra Kruijt las ik mee met de leesclub The Feelgood Bookcorner op Goodreads.

Vele hemels boven de zevende

Via Google Play Films huurde ik ‘Vele hemels boven de zevende’. Ik betaalde €2.99 euro om de film te huren. Als je eenmaal de film start, dan moet je binnen 48 de film afkijken. Ik had dit nog nooit gedaan via Google Play Films, maar eens moet de eerste keer zijn.

Ik vond het een ingetogen en sobere film! Het raakte me en ik vond vooral de actrice Brit van Hoof heel goed in de rol van Eva. Nell Cattrysse speelt Lou, ze doet mooie uitspraken die in mijn hoofd bleven hangen. Waarvan deze toch wel het mooist is: “De kunst van het leven is volgens mij niet te rap content te zijn met wat ge hebt, want hoe kan het anders ooit beter worden?” De muziek van Spinvis was ook een mooie toevoeging!

Wat ga ik doen in maart

Lezen natuurlijk 😉 Waaronder ‘Outcast’ van Carla de Jong. Ik heb ook twee recensie-boeken klaarliggen. ‘De yogaclub’ van Emma Wolf en ‘Ze gaat je onder de handen dood’ van Marjolein Meijering. Daarnaast ben ik jurylid voor de Hebban Thrillerprijs, welke boeken ik daarvoor moet lezen blijft nog eventjes een mysterie. Ik hoop dat ik in maart weer lekker buiten kan lezen in de tuin, dat heb ik gemist!

Wat zijn jullie plannen voor maart?