Het leefstijlboek van Tamara de Weijer

‘Het leefstijl boek’ van huisarts Tamara de Weijer is een mooi vormgegeven boek over gezondheid in lichaam en geest. Helder en toegankelijk, inclusief 30 recepten.

Het boek is opgedeeld als een soort kompas, met verschillende gezondheidsaspecten en elk hoofdstuk gaat over één van deze aspecten. Zoals gezond eten, slaap, sociale contacten, ontspanning en beweging. Het boek heeft een mooie lay-out en word aangevuld met persoonlijke ervaringen. Op het eind staan verschillende recepten die niet al te moeilijk zijn om na te maken.

Hapklare adviezen

Tamara de Weijer is huisarts en heeft al wat meer boeken op haar naam staan. Daarnaast kun je bij haar ook een online cursus volgen: het online leefstijlprogramma. Ik heb dat niet gedaan, ik heb alleen het boek doorgewerkt. Het is een makkelijk te lezen boek, met vrij hapklare adviezen en daar zit bij mij toch een kleine kritische kanttekening. Ik heb eerlijk gezegd niks nieuws gelezen. Vrijwel alles heb ik wel eens in een tijdschrift of tv-programma voorbij zien komen en het zijn vrijwel allemaal standaard-adviezen.

Het hoofdstuk over slapen bijvoorbeeld… Ik word in dit boek meteen geconfronteerd met cliché adviezen en de zogenaamde “slaap regeltjes” waar Bregje Hofstede het over heeft in haar boek ‘Slaap vatten‘. Voor de duizendste keer lees ik dat ik niet naar een tablet of telefoonscherm moet kijken en geen koffie moet drinken voor het slapengaan. Dat weet ik nu onderhand wel en als dat écht helpt, lagen er nu niet zoveel mensen wakker. Ik vind het jammer dat juist een huisarts deze standaard adviezen opdreunt en zichzelf niet eerst verdiept in het onderzoekswerk van deskundigen over slapeloosheid.

Het belang van vriendschappen

Wat me wel opvalt en wat ik prettig vind, is dat huisarts Tamara de Weijer niet preekt over voeding en beweging. Zij geeft toe dat ze ook wel eens ongezond eet en dat je dat ook gerust af en toe mag doen. Ook schrijft ze over het belang van goede vriendschappen en het hebben van hobby’s. Hiermee refereert ze ook naar ‘Ikigai‘.

Persoonlijk had ik meer aan het boek ‘Eet beter voor je maag en darmen’ wat gericht is op mensen met een prikkelbare darm. Bij dit ‘Leefstijlboek’ blijft alles wat globaler, ook dat kan natuurlijk handig zijn, maar ik had er iets meer van verwacht.


Reageer op: Het leefstijlboek van Tamara de Weijer

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten