18 februari 2024

Mailen met Wendy de Liefde

Vandaag mailen we met Wendy de Liefde, auteur van ‘Een streepje tegen’ en het kerstverhaal: ‘Ho-ho-hopeloos verliefd’. Wendy schrijft in het feelgoodgenre.

Met haar opvallende lieve achternaam vroeg ik me af of dat geen goed gekozen pseudoniem was. Wendy zelf gaf het verlossende antwoord! Ook kletsen we bij en kijken we terug op haar debuut en de reacties van haar lezers hierop. Uiteraard vroeg ik haar ook naar haar plannen voor dit jaar.

Wendy, laten we eens bijkletsen, hoe gaat het met je? 

Hier gaat het goed: ik ben na een tussenstop weer volop aan het schrijven en dat is weer zo leuk! Niet alleen het schrijven, maar ook het contact met lezers en andere auteurs bijvoorbeeld. Leuk te zien waar iedereen mee bezig is!

Is jouw leuke achternaam (de Liefde) echt of een pseudoniem?

Haha, die vraag krijg ik vaker, maar het is toch echt mijn achternaam!

Hoe kijk je terug op jouw debuut ‘Een streepje tegen’ en kreeg je veel reacties?

Nog altijd met ontzettend veel gevoel erbij. Het was voor mij niet alleen mijn debuut, maar ook echt een ‘kindje’ met een persoonlijke touch en waar heel mijn ziel en zaligheid in zit. Het boek kwam in 2021 al uit, maar ik krijg er tot op de dag van vandaag nog mooie reacties op – van zowel de wensouderdoelgroep (het is een heerlijk wegzwijmelverhaal, maar wel met de nog onvervulde kinderwens erin verweven) als de die hard feelgoodlezers.

Sterker nog: het boek werd door de jury van de Indie Awards direct genomineerd voor de titel ‘Boek van het Jaar’. Dat maakt me nog steeds zo trots! Mijn schrijfstijl valt dus ook in de smaak, iets waar ik vooraf alleen maar van had durven dromen.

Wat zijn jouw schrijfplannen voor dit jaar?

Ik mag denk ik wel vast verklappen (lees je mee @jenminkman?) dat mijn derde boek nog wordt uitgebracht door mijn uitgever, Dutch Venture Publishing. Enne… er ligt nog genoeg op de plank. 😉

Welke boeken liggen nu op jouw nachtkastje, of staan op de e-reader?

God, ik kan nooit kiezen waar ik nu weer aan zal beginnen, maar ik kijk op dit moment erg uit naar ‘Geknipt voor elkaar’ van Mienke Fijen!

Van Wendy de Liefde verscheen:

Dank je wel voor dit leuke interview Wendy! Ik kijk uit naar jouw derde boek! Volgende week mail ik met Jacobine van den Hoek.