4 december 2018

Make it a december to remember

En toen waren we in het laatste hoofdstuk van het jaar belandt. Ik voel het “december-gevoel” nog niet echt. Ik zit hier namelijk voor het raam in het zonnetje. Ik heb ook nog helemaal geen kerstversiering in huis. Komt wel hoor! Maar goed, het “december-gevoel” moet er nog even inkomen zeg maar.

Allereerst een terugblik naar november en ik heb bar weinig gelezen en ook vrij weinig geblogd. Er waren andere dingen die mijn aandacht trokken. Tja, dat kan ook wel eens, maar ik hoop dat ik deze maand wel wat meer tijd aan boeken en bloggen kan besteden!

November

Ik las een aantal titels, waaronder een aantal korte verhalen.
1. Wild van Mel Wallis de Vries (klik)
2. Maria van Suzanne Wouda (klik)
3. Taal voor de leuk van Paulien Cornelisse (klik)
4. De Stagiaire van Esther Verhoef
5. Als in Casablanca van Marion Pauw
6. Een normaal leven van Marion Pauw
7. Happy ending van Marion Pauw
8. Maria, een kerstverhaal van Marion Pauw
9. Marilyn van Marion Pauw
10. Levenshaast van Ingeborg van Beek (klik)

Ik las alle boeken op nummer 1 en 2 na, via Kobo Plus. ‘Maria’ kreeg ik als recensie-exemplaar van Ambo | Anthos. Alle titels van Marion Pauw en die ene van Esther Verhoef waren aparte uitgaves van vrij korte verhalen.

Daarnaast ben ik natuurlijk ook bezig met ‘Oorlog en vrede’ van Tolstoj. Dat is een pittige klus van maar liefst 1272 bladzijdes. Ik lees elke dag een stukje en gelukkig heb ik nog wel even de tijd. Ik doe dit samen met Ali, Sue en Geertrude. Dus ik lees op zich wel, maar het was voor mijn gevoel gewoon te weinig.

Netflix

Ik keek diverse (foute) kerstfilms op Netflix. Waaronder ‘Angels in the snow’ ‘A wish for Christmas’ en ‘Christmas inhurentence’. Ik ontdekte de serie ‘Hollywood darlings’ met Jodie Sweetin van Full House. Mocht je nog leuke tips hebben op het gebied van kerstfilms – liefst ook de wat minder foute films – dan hoor ik dat graag!

December

In december hoop ik lekker veel te lezen. Ik heb natuurlijk mijn project met ‘Oorlog en vrede’, maar ik heb ook vier recensie-boeken klaarliggen, dus ik mag aan de lees! Dat is mooi, want ik wil mijn Goodreads-challenge halen.

Uiteraard komt er aan het eind van het jaar een toplijst van mijn favoriete boeken van dit jaar. Daarnaast wil ik jullie nog even herinneren aan Leesdame’s boekenbingo 2019 (klik)

Ik wens jullie allemaal een mooie decembermaand toe! Make it a december to remember

3 reacties

 • 10 december, 2018 om 11:22
  Geertrude

  Goed te weten dat bijna alles op je lijst via Kobo Plus te lezen is. Maria van Suzanne Wouda wil ik ook graag lezen, dus die ga ik binnenkort downloaden.  • 10 december, 2018 om 16:20
   Leesdame

   Neem me niet kwalijk voor dit misverstand, ‘Maria’ las ik niet via Kobo Plus, maar had ik als recensie-exemplaar. Ik heb dit nu ook even aangepast in de blogpost. Ik zag trouwens wel dat hij aardig afgeprijsd was als ebook (€ 4.99) nu.Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: