Make it a december to remember

december 2018En toen waren we in het laatste hoofdstuk van het jaar belandt. Ik voel het “december-gevoel” nog niet echt. Ik zit hier namelijk voor het raam in het zonnetje. Ik heb ook nog helemaal geen kerstversiering in huis. Komt wel hoor! Maar goed, het “december-gevoel” moet er nog even inkomen zeg maar.

Allereerst een terugblik naar november en ik heb bar weinig gelezen en ook vrij weinig geblogd. Er waren andere dingen die mijn aandacht trokken. Tja, dat kan ook wel eens, maar ik hoop dat ik deze maand wel wat meer tijd aan boeken en bloggen kan besteden!

November
Ik las een aantal titels, waaronder een aantal korte verhalen.
1. Wild van Mel Wallis de Vries (klik)
2. Maria van Suzanne Wouda (klik)
3. Taal voor de leuk van Paulien Cornelisse (klik)
4. De Stagiaire van Esther Verhoef
5. Als in Casablanca van Marion Pauw
6. Een normaal leven van Marion Pauw
7. Happy ending van Marion Pauw
8. Maria, een kerstverhaal van Marion Pauw
9. Marilyn van Marion Pauw
10. Levenshaast van Ingeborg van Beek (klik)

Ik las alle boeken op nummer 1 en 2 na, via Kobo Plus. ‘Maria’ kreeg ik als recensie-exemplaar van Ambo | Anthos. Alle titels van Marion Pauw en die ene van Esther Verhoef waren aparte uitgaves van vrij korte verhalen.

Daarnaast ben ik natuurlijk ook bezig met ‘Oorlog en vrede’ van Tolstoj. Dat is een pittige klus van maar liefst 1272 bladzijdes. Ik lees elke dag een stukje en gelukkig heb ik nog wel even de tijd. Ik doe dit samen met Ali, Sue en Geertrude. Dus ik lees op zich wel, maar het was voor mijn gevoel gewoon te weinig.

Netflix
Ik keek diverse (foute) kerstfilms op Netflix. Waaronder ‘Angels in the snow’ ‘A wish for Christmas’ en ‘Christmas inhurentence’. Ik ontdekte de serie ‘Hollywood darlings’ met Jodie Sweetin van Full House. Mocht je nog leuke tips hebben op het gebied van kerstfilms – liefst ook de wat minder foute films – dan hoor ik dat graag!

December
In december hoop ik lekker veel te lezen. Ik heb natuurlijk mijn project met ‘Oorlog en vrede’, maar ik heb ook vier recensie-boeken klaarliggen, dus ik mag aan de lees! Dat is mooi, want ik wil mijn Goodreads-challenge halen.

Uiteraard komt er aan het eind van het jaar een toplijst van mijn favoriete boeken van dit jaar. Daarnaast wil ik jullie nog even herinneren aan Leesdame’s boekenbingo 2019 (klik) 🙂

Ik wens jullie allemaal een mooie decembermaand toe! Make it a december to remember 😉


3 reacties

 • 10 december, 2018 om 11:22
  Geertrude zegt:

  Goed te weten dat bijna alles op je lijst via Kobo Plus te lezen is. Maria van Suzanne Wouda wil ik ook graag lezen, dus die ga ik binnenkort downloaden.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Geertrude Beantwoorden

  • 10 december, 2018 om 16:20
   Leesdame zegt:

   Neem me niet kwalijk voor dit misverstand, ‘Maria’ las ik niet via Kobo Plus, maar had ik als recensie-exemplaar. Ik heb dit nu ook even aangepast in de blogpost. Ik zag trouwens wel dat hij aardig afgeprijsd was als ebook (€ 4.99) nu.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Make it a december to remember

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten