29 juli 2016

Schuld van Mel Wallis de Vries

Kort en krachtig! Zo omschrijf ik het liefst ‘Schuld’ van Mel Wallis de Vries. Ik vloog er doorheen, werd verrast en was enthousiast.

Op een Amsterdamse school plegen een aantal scholieren kort na elkaar ‘zelfmoord’. Het wordt een trieste samenloop van omstandigheden genoemd. Onderling hebben de meisjes niets met elkaar te maken, maar toeval bestaat niet! De meisjes die ‘zelfmoord’ plegen hebben namelijk allemaal een brief ontvangen. Als ook Tess een brief ontvangt, dat zij de volgende zal zijn, besluit ze het uit te zoeken! Dit met gevaar voor haar eigen leven…

Mel Wallis de Vries heeft een supersnelle thriller geschreven, opgedeeld in korte delen. We volgen Kate, dan Yara en tenslotte Tess. Ook komt de dader ruim aan het woord, waardoor je al meteen begrijpt dat het niet om zelfmoord draait. De meisjes zitten bij elkaar op school, maar hebben verder weinig tot geen sociale interactie met elkaar. De omgeving, met name de politie, blijft denken aan zelfmoord. Wie de moorden op zijn of haar geweten heeft blijft lang gissen.

De moorden zijn gedetailleerd, vooral de moord op Yara kan best dichtbij je komen, althans ik vond dat stuk vrij luguber! De ontknoping is verrassend en als afsluitend deel is er een stukje gereserveerd voor het allereerste slachtoffer Leila. Er worden brieven van haar gedeeld en het wordt duidelijk wat hetgeen is wat de meisjes uiteindelijk met elkaar verbindt. Mooi afgesloten einde dus!

Mel Wallis de Vries weet de spanning gelijk op te voeren en vast te houden tot het einde. Haar schrijfstijl is fijn en herkenbaar en de hoofdstukken zijn kort en krachtig. Ik vind haar boeken altijd fijn weglezen. Sommige thrillers van Mel Wallis de Vries vind ik iets minder origineel, maar ‘Schuld’ steekt er gelukkig weer met kop en schouders bovenuit! Lekker spannend, verrassend én luguber.

Wist je trouwens al dat één van haar ya-thrillers in oktober te zien is als musical? Haar ya-thriller ‘Vals‘ gaat 21 oktober 2016 in première  in De Flint in Amersfoort en daarna is de voorstelling tot en met februari 2017 te zien in de Nederlandse theaters. Meer informatie over deze musical: klik dan hier

2 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: