Schuld van Mel Wallis de Vries

Schuld coverKort en krachtig! Zo omschrijf ik het liefst ‘Schuld’ van Mel Wallis de Vries. Ik vloog er doorheen, werd verrast en was enthousiast.

Op een Amsterdamse school plegen een aantal scholieren kort na elkaar ‘zelfmoord’. Het wordt een trieste samenloop van omstandigheden genoemd. Onderling hebben de meisjes niets met elkaar te maken, maar toeval bestaat niet! De meisjes die ‘zelfmoord’ plegen hebben namelijk allemaal een brief ontvangen. Als ook Tess een brief ontvangt, dat zij de volgende zal zijn, besluit ze het uit te zoeken! Dit met gevaar voor haar eigen leven…

Mel Wallis de Vries heeft een supersnelle thriller geschreven, opgedeeld in korte delen. We volgen Kate, dan Yara en tenslotte Tess. Ook komt de dader ruim aan het woord, waardoor je al meteen begrijpt dat het niet om zelfmoord draait. De meisjes zitten bij elkaar op school, maar hebben verder weinig tot geen sociale interactie met elkaar. De omgeving, met name de politie, blijft denken aan zelfmoord. Wie de moorden op zijn of haar geweten heeft blijft lang gissen.

De moorden zijn gedetailleerd, vooral de moord op Yara kan best dichtbij je komen, althans ik vond dat stuk vrij luguber! De ontknoping is verrassend en als afsluitend deel is er een stukje gereserveerd voor het allereerste slachtoffer Leila. Er worden brieven van haar gedeeld en het wordt duidelijk wat hetgeen is wat de meisjes uiteindelijk met elkaar verbindt. Mooi afgesloten einde dus!

Mel Wallis de Vries weet de spanning gelijk op te voeren en vast te houden tot het einde. Haar schrijfstijl is fijn en herkenbaar en de hoofdstukken zijn kort en krachtig. Ik vind haar boeken altijd fijn weglezen. Sommige thrillers van Mel Wallis de Vries vind ik iets minder origineel, maar ‘Schuld’ steekt er gelukkig weer met kop en schouders bovenuit! Lekker spannend, verrassend én luguber.

Wist je trouwens al dat één van haar ya-thrillers in oktober te zien is als musical? Haar ya-thriller ‘Vals‘ gaat 21 oktober 2016 in première  in De Flint in Amersfoort en daarna is de voorstelling tot en met februari 2017 te zien in de Nederlandse theaters. Meer informatie over deze musical: klik dan hier

 


2 reacties

Reageer op: Schuld van Mel Wallis de Vries

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten