23 september 2021

Sorry dat ik je wakker bel van Marlies Koers

Sorry dat ik je wakker bel cover

Tot mijn verrassing zag ik dat het nieuwe boek van verloskundige Marlies Koers verschenen was! Ik had niet verwacht zo snel al, dus ik was extra blij!

In dit tweede boek krijgen we wederom een kijkje achter de schermen bij een verloskundigenpraktijk en gaan we met Marlies mee naar bevallingen en thuisvisites in en rondom Deventer. Marlies vertelt ook over haar leven met vriend Martan, de coronacrisis en hoe ze steeds meer bekendheid kreeg in de media en er uiteindelijk een boek van haar uitkwam.

Corona en verloskunde

Het eerste boek ‘Dagboek van een verloskundige‘ van Marlies Koers was een succes, de uitgeverij had dan ook meteen gevraagd om een tweede boek! Marlies Koers is naast verloskundige ook columniste en organiseert workshops. In dit tweede boek lezen we ook over het tot stand komen van het eerste boek en haar aanwezigheid bij de talkshow Beau.

‘Sorry dat ik je wakker bel’ bevat vele mooie bevallingsverhalen. In dit tweede boek speelt corona ook een rol. Als verloskundige heeft Marlies Koers hier veel te maken. Het spreekuur wordt grotendeels telefonisch gedaan, partners mogen niet mee naar binnen en als iemand corona heeft, of daaraan twijfelt hijst Marlies Koers zich in een speciaal pak. Soms was het heel frustrerend om op deze manier aan het werk te zijn.

Diep in de nacht

‘Sorry dat ik je wakker bel’ is niet alleen de titel, maar ook vaak de openingszin tijdens een nachtelijk telefoontje. Diep in de nacht reist Marlies Koers naar vrouwen met weeën. Soms twee vrouwen tegelijkertijd, of net na elkaar, zodat Marlies nauwelijks nachtrust krijgt. Een heftige baan, die vooral ook veel voldoening en mooie momenten biedt.

Maar ook pijnlijke momenten. Slecht nieuws vertellen. Lastige dilemma’s en ingewikkelde adviesgesprekken. Ook mag Marlies Koers een dagje meelopen met de ambulance. De verhalen zijn kort, afwisselend en lezen prettig weg. Sommige verhalen zijn vrij intiem en voor sommige mensen misschien zelfs ook heel confronterend. Dit realiseert de schrijfster zich ook en ze houdt daar rekening mee in haar schrijfstijl.