Januari overzicht

Januari, voor mijn gevoel duurde deze eerst maand van het jaar tergend land. Donkere en koude dagen, soms had ik het idee dat kerst en oud & nieuw al een half jaar achter ons lag, in plaats van een paar weekjes geleden. Toch probeerde ik er wat van te maken.

Ik daagde mezelf uit om 1000 pagina’s in één week te lezen. Ik leerde mezelf de basistechnieken van origami en ik deed een gratis module van de online cursus ‘De geluksroute’ van Anne de Jong. Ik bekeek op één dag het volledige derde seizoen van ‘Cobra Kai’ op Netflix en als ik niet kon slapen keek ik naar de bewoners van Big Brother.

Wat ik las in januari

  1. Een beloofd land van Barack Obama (klik)
  2. De kliniek van Martine Kamphuis
  3. Big Sister van Sabine Wendel (klik)
  4. Wacht maar af van Loes den Hollander
  5. Dromen over zieke, oude schapen van J.W. Jansen (klik)
  6. Na de val van Gert-Jan van den Bemd (klik)

Dat is een klein rijtje, maar dat komt omdat ik veel tijd nodig had voor het boek van Obama. Dat was op mijn e-reader 1222 pagina’s en uiteindelijk gaf ik mezelf de uitdaging omdat in één week uit te lezen, omdat ik anders wel op mijn vingers na kon tellen dat dit boek de hele maand in beslag zou nemen, of dat ik er nooit meer in verder zou gaan.

Nummer 2 en 4 las ik via Kobo Plus. Boek 5 en 6 waren recensie-exemplaren en het boek van Sabine Wendel heb ik zelf gekocht. De grootste tegenvaller vond ik ‘De kliniek’ van Martine Kamphuis. Het boek bevat veel fouten en het hoofdpersoon is onlogisch en ongeloofwaardig uitgewerkt.

Wat deed ik nog meer

Ik ben enorm fan van de serie ‘Cobra Kai’ op Netflix. Toen het derde seizoen eindelijk op Netflix stond heb ik alle afleveringen achter elkaar gekeken tot diep in de nacht toe. Deze serie voelt als een enorme guilty pleasure, het is cheesy, de humor is een beetje fout, de verhaallijnen kijken lekker weg en het is ergens ook pure nostalgie.

Andere nostalgie: Big Brother. Het begon weer op tv. Nu had ik ook de livestreams tot mijn beschikking. Dat vond ik leuker dan de gewone afleveringen. Als ik niet kon slapen, dan zette ik een stream aan en keek ik toe hoe sommige bewoners nog wat kletsen in de huiskamer en op de andere stream keek ik naar bewoners die zich klaarmaakte om naar bed te gaan en in de badkamer met elkaar stonden de praten.

Ik praat in verleden tijd, omdat ik mijn abonnement op Videoland weer heb opgezegd en omdat ik mijn interesse verloor omdat dit seizoen teveel geregisseerd wordt door de stem van Big Brother en zijn spellen. Zo af en toe kijk ik wel naar de reguliere afleveringen, maar ik merk dat ik ook daar mijn interesse langzaam kwijtraak.

Hoe was voor jou deze eerste maand van 2021?Reageer op: Januari overzicht

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten