31 januari 2021

Januari overzicht

Januari, voor mijn gevoel duurde deze eerst maand van het jaar tergend land. Donkere en koude dagen, soms had ik het idee dat kerst en oud & nieuw al een half jaar achter ons lag, in plaats van een paar weekjes geleden. Toch probeerde ik er wat van te maken.

Ik daagde mezelf uit om 1000 pagina’s in één week te lezen. Ik leerde mezelf de basistechnieken van origami en ik deed een gratis module van de online cursus ‘De geluksroute’ van Anne de Jong. Ik bekeek op één dag het volledige derde seizoen van ‘Cobra Kai’ op Netflix en als ik niet kon slapen keek ik naar de bewoners van Big Brother.

Wat ik las in januari

  1. Een beloofd land van Barack Obama (klik)
  2. De kliniek van Martine Kamphuis
  3. Big Sister van Sabine Wendel (klik)
  4. Wacht maar af van Loes den Hollander
  5. Dromen over zieke, oude schapen van J.W. Jansen (klik)
  6. Na de val van Gert-Jan van den Bemd (klik)

Dat is een klein rijtje, maar dat komt omdat ik veel tijd nodig had voor het boek van Obama. Dat was op mijn e-reader 1222 pagina’s en uiteindelijk gaf ik mezelf de uitdaging omdat in één week uit te lezen, omdat ik anders wel op mijn vingers na kon tellen dat dit boek de hele maand in beslag zou nemen, of dat ik er nooit meer in verder zou gaan.

Nummer 2 en 4 las ik via Kobo Plus. Boek 5 en 6 waren recensie-exemplaren en het boek van Sabine Wendel heb ik zelf gekocht. De grootste tegenvaller vond ik ‘De kliniek’ van Martine Kamphuis. Het boek bevat veel fouten en het hoofdpersoon is onlogisch en ongeloofwaardig uitgewerkt.

Wat deed ik nog meer

Ik ben enorm fan van de serie ‘Cobra Kai’ op Netflix. Toen het derde seizoen eindelijk op Netflix stond heb ik alle afleveringen achter elkaar gekeken tot diep in de nacht toe. Deze serie voelt als een enorme guilty pleasure, het is cheesy, de humor is een beetje fout, de verhaallijnen kijken lekker weg en het is ergens ook pure nostalgie.

Andere nostalgie: Big Brother. Het begon weer op tv. Nu had ik ook de livestreams tot mijn beschikking. Dat vond ik leuker dan de gewone afleveringen. Als ik niet kon slapen, dan zette ik een stream aan en keek ik toe hoe sommige bewoners nog wat kletsen in de huiskamer en op de andere stream keek ik naar bewoners die zich klaarmaakte om naar bed te gaan en in de badkamer met elkaar stonden de praten.

Ik praat in verleden tijd, omdat ik mijn abonnement op Videoland weer heb opgezegd en omdat ik mijn interesse verloor omdat dit seizoen teveel geregisseerd wordt door de stem van Big Brother en zijn spellen. Zo af en toe kijk ik wel naar de reguliere afleveringen, maar ik merk dat ik ook daar mijn interesse langzaam kwijtraak.

Hoe was voor jou deze eerste maand van 2021?

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: