Verzwegen trauma van Melissa Skaye

verzwegen trauma

Ik was erg blij met VT 6 en ik begon dan ook heel nieuwsgierig aan dit nieuwe deel met weer een kijkje in het leven van Sanne, Will en Emma!

In dit deel is er veel aandacht voor de relatie tussen Sanne en Will, het lijkt allemaal perfect te verlopen, maar Will draagt wat geheimen met zich mee waar Sanne nogal van schrikt. Ook is er in Hoorn een psychopaat actief die in het holst van de nacht de benen amputeert van een man. Sanne en haar collega Luca komen er al snel achter dat dit niet het eerste slachtoffer is. Dit is niet de enige zaak, er wordt ook nog een 39-jarige vrouw vermoord.

Het noodlot

Personage Nolan is misschien wel het meest bijzondere bijpersonage in ‘Verzwegen trauma’. Hij verloor zijn gezin tijdens een noodlottig ongeval op weg naar Artis. Hij overleefde het ongeluk, maar zit in een rolstoel en woont in een woonvoorziening. Hij is nogal op zichzelf en komt nauwelijks buiten. Hij krijgt wel bezoek af en toe en zijn enige echte vriend is Jace, een blinde man. Nolan is een norse man, toch kreeg ik wel sympathie voor hem.

Dan is er natuurlijk de verhaallijn van de psychopaat. De maniak die met precisie slachtoffers uitkiest en met diezelfde precisie de onderbenen amputeert terwijl zijn slachtoffers slapen. Zorgvuldig legt hij ze ook weer terug in bed. Al snel was duidelijk dat deze slachtoffers op de een of andere manier met elkaar te maken hebben. De kleine verhaallijn rond een moord op een 39-jarige vrouw vond ik persoonlijk een overbodige verhaallijn, waarbij ik al vrij snel wist hoe de vork in de steel zat.

Het meest interessant in VT-6 is toch wel de verhaallijn tussen Will en Sanne! Als lezer krijg je stukjes te lezen uit het dagboek van Will. Deze keurige man blijkt toch wel wat te verzwijgen… De titel ‘Verzwegen trauma’ slaat dan ook op veel personages en situaties uit dit boek.

Goed, maar ik miste ook iets

‘Verzwegen trauma’ is goed opgezet. Melissa Skaye houdt rekening met lezers die bij dit deel beginnen. Ze geeft her en der een kijkje in het verleden zonder in herhaling te vallen en maakt hiermee nieuwe lezers nieuwsgierig naar de voorgaande delen. Toch raad ik wel aan om die voorgaande delen eerst te lezen, omdat je dan beter de relatie van Sanne en Will begrijpt en ook omdat je dan de personages Emma Philips en Mira Speld beter kent. Vooral VT 4 (Verminkte toekomst) is een belangrijk deel waar je veel antwoorden op vragen krijgt. Dus ja, het is los te lezen, maar nee, ik raad het niet aan 🙂

Hoewel het boek heerlijk weg leest miste ik toch wel iets. Er zit zeker spanning in dit boek, maar nergens is het echt zenuwslopend spannend. Ik zit niet op het puntje van mijn stoel en ik voel me nergens ongemakkelijk bij. Dat voelde ik weer juist wel bij VT 4 en 5. In vergelijking met die twee delen is dit deel iets te terughoudend naar mijn mening.

Ontwikkelingen

Het meest interessant aan deze serie is de ontwikkeling van Sanne en wat ze meemaakt in haar privéleven en hoe haar dit vormt. Ze is een doortastende rechercheur, maar heeft ook de nodige nare ervaringen opgedaan in het verleden. Steeds leiden zaken haar terug naar de boerderij in Oostwoud. Een naargeestige plek, waarbij Melissa Skaye in een paar regels die naargeestige sfeer exact weet te vangen. Ik vind het ook fijn dat Sanne’s moeder Emma een blijvende rol in de serie heeft gekregen en ik hoop dat er in vervolgdelen nog meer aandacht voor haar komt.

De relatie tussen Will en Sanne blijft me ook boeien, omdat ik weet dat ze in het verleden water en vuur en waren. Bijzonder hoe Melissa Skaye ze aan elkaar heeft gelinkt en hoe hun relatie nu loopt. Verder was ik ook erg nieuwsgierig naar het dagboek van Will en wat er toentertijd is gebeurd met zijn vrouw Elize. Zij zou zelfmoord hebben gepleegd, maar daar zijn twijfels over.

Aan het eind van dit deel vallen alle puzzelstukjes in elkaar en worden de verhoudingen tussen alle personages met elkaar duidelijker. ‘Verzwegen trauma’ is een interessante aanvulling op de serie, maar dé knaller blijft voor mij toch VT 4!

Op de juiste volgorde:

1. Virtuele tango
2. Verboden tranen
3. Verleden tijd (klik)
4. Verminkte toekomst (klik)
5. Verknipte tegenstander
6. Verzwegen trauma


Reageer op: Verzwegen trauma van Melissa Skaye

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten