15 november 2021

Heks in het groen van Lunadea

Dit is het tweede boek van Lunadea en vooral een aanrader voor de wat ervaren heks die graag dicht bij de natuur wil leven.

Lunadea is een bekende Nederlandse heks en heel actief op Instagram. ‘Heks in het groen’ behandelt natuurmagie en leven met de cyclus van de maan en de seizoenen. In deze vorm van hekserij ga je de natuur dus verbinden met jouw dagelijks leven. Dat kan trouwens ook prima als je in een flatje in een drukke stad woont.

Heel toegankelijk

Lunadea schrijft heel prettig en duidelijk. Hierdoor is ‘Heks in het groen’ heel toegankelijk. Wat ik bijzonder prettig vind bij Lunadea is dat ze niet preekt en dat ze haar lezers vrijheid meegeeft om natuurmagie op een eigen manier te beleven. Dat is een verademing! Ik heb redelijk wat boeken gelezen over hekserij, rituelen en magie waarop steeds werd gehamerd hoe het hoort. Dat is hier niet het geval!

‘Heks in het groen’ bevat veel informatie, maar omdat Lunadea op een vertellende wijze de lezer meeneemt in haar wereld van natuurmagie leest het heel prettig en voelt het niet overweldigend aan. Net als bij ‘De weg van de heks’ lees je ook persoonlijke anekdotes, waardoor je een beter beeld kunt vormen van Lunadea’s manier van leven.

Leven met de cyclus van de maan en de seizoenen

Dat is niet zweverig, maar juist heel down to earth. Je hoeft hier ook geen afgelegen hutje op de hei voor te bouwen. Ook in de stad kun je deze manier van hekserij beleven. Natuur is namelijk overal. De wolken, zon en maan, bloemen in huis, de bomen in het park…

‘Heks in het groen’ biedt handvaten, maar welke je vastgrijpt mag je als lezer zelf bepalen. Dat gevoel van vrijheid waardeer ik in de boeken en schrijfsels van Lunadea! Het gevoel dat ik alles mag! Dat ik verschillende tradities met elkaar kan verweven, dingen weg kan laten die niet goed voelen en iets erbij kan halen dat wél goed voelt.

Het is een boek dat ik nog vaak zal doorbladeren, omdat het informatief is, maar ook omdat het inspiratie geeft.

Meer weten: