5 februari 2018

Januari, een terugblik op een maand vol rust en vrijheid

De eerste maand is voorbij. Het was een maand waarin ik veel las, maar ook de rust voor mezelf nam. Ik las zeven boeken uit en accepteerde een paar recensie-boeken voor de komende tijd.

Ik had mezelf voorgenomen om rustig te beginnen in januari en vooral om niet meer zoveel te ‘moeten’ van mezelf. Dat is aardig goed gelukt! Ik las en blogde op mijn eigen tempo. Het beviel me erg goed, dus deze instelling ga ik vasthouden. Ik heb ook geleerd dat het soms fijn is om mezelf  af en toe wat terug te trekken uit social media. Ik kreeg rust en ruimte terug.

Wat heb ik allemaal gelezen:

  1. In naam van de vader (dl 3) van Linda Jansma (klik)
  2. Ik nog wel van jou van Elke Geurts (klik)
  3. Flawless van Amanda Rijff (klik)
  4. Dankbare kinderen huilen niet van Monique van Roosmalen (klik)
  5. Lekker belangrijk! van Lotte Hagen (klik)
  6. Wish you were here van Evelien de Vlieger* (klik)
  7. Plastic rozen van Sylvia Witteman (klik)

*gekregen van de uitgeverij

Het mooiste boek wat ik las in januari vond ik ‘Ik nog wel van jou’ van Elke Geurts. Daarnaast was ik begonnen in de Amerikaanse thriller ‘De chirurg’ van Tess Gerritsen. Ik wou dit boek meelezen met een thrillergroep op Goodreads. Ik kwam helaas niet door het verhaal heen, de personages vond ik niet sympathiek en het voelde als tijdverspilling. Ik nam gebruik van mijn vrijheid om gewoon te stoppen met het boek. Het voelde als een opluchting.

Wat heb ik gekeken?

Ik keek wat afleveringen van ‘Friends’ uit het eerste seizoen, maar al gauw verslapte mijn aandacht, omdat ik het allemaal al ken en toch te vaak gezien heb. Ik keek ook een aflevering van ‘Black Mirror’, die met de talentenjacht en de fietsen. Erg fascinerend! Op tv volg ik momenteel ‘De luizenmoeder’ en deed ik een poging om ‘Soof’ te volgen, maar dat lukte niet echt. De films vind ik leuker dan deze serie.

Wat ga ik doen in februari?

Lekker veel lezen in ieder geval! Ik heb drie recensie-boeken, waarvan er twee deze maand worden besproken! De thriller ‘Meedogenloos’ van Melissa Skaye & J. Sharpe en een soort dystopische roman van J.W. Jansen: ‘Misschien volgende keer’. Dit boek komt deze week al voorbij op mijn blog!

Daarnaast ben ik bijna klaar in de literaire roman ‘Het is maandag vandaag’ van Sytske van Koeveringe en op mijn e-reader staat het laatste deel van ‘In naam van de vader’ van Linda Jansma al klaar. Waar ik overigens ook enorm naar uitkijk deze maand is het tweede deel uit de trilogie van Mariette Lindstein over de sekte. ‘De sekte herrijst’ komt 20 februari uit!

4 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: