Januari, een terugblik op een maand vol rust en vrijheid

januari leesmaand 2018De eerste maand is voorbij. Het was een maand waarin ik veel las, maar ook de rust voor mezelf nam. Ik las zeven boeken uit en accepteerde een paar recensie-boeken voor de komende tijd.

Ik had mezelf voorgenomen om rustig te beginnen in januari en vooral om niet meer zoveel te ‘moeten’ van mezelf. Dat is aardig goed gelukt! Ik las en blogde op mijn eigen tempo. Het beviel me erg goed, dus deze instelling ga ik vasthouden. Ik heb ook geleerd dat het soms fijn is om mezelf  af en toe wat terug te trekken uit social media. Ik kreeg rust en ruimte terug.

Wat heb ik allemaal gelezen:

 1. In naam van de vader (dl 3) van Linda Jansma (klik)
 2. Ik nog wel van jou van Elke Geurts (klik)
 3. Flawless van Amanda Rijff (klik)
 4. Dankbare kinderen huilen niet van Monique van Roosmalen (klik)
 5. Lekker belangrijk! van Lotte Hagen (klik)
 6. Wish you were here van Evelien de Vlieger* (klik)
 7. Plastic rozen van Sylvia Witteman (klik)

*gekregen van de uitgeverij

Het mooiste boek wat ik las in januari vond ik ‘Ik nog wel van jou’ van Elke Geurts. Daarnaast was ik begonnen in de Amerikaanse thriller ‘De chirurg’ van Tess Gerritsen. Ik wou dit boek meelezen met een thrillergroep op Goodreads. Ik kwam helaas niet door het verhaal heen, de personages vond ik niet sympathiek en het voelde als tijdverspilling. Ik nam gebruik van mijn vrijheid om gewoon te stoppen met het boek. Het voelde als een opluchting.

Wat heb ik gekeken? 
Ik keek wat afleveringen van ‘Friends’ uit het eerste seizoen, maar al gauw verslapte mijn aandacht, omdat ik het allemaal al ken en toch te vaak gezien heb. Ik keek ook een aflevering van ‘Black Mirror’, die met de talentenjacht en de fietsen. Erg fascinerend! Op tv volg ik momenteel ‘De luizenmoeder’ en deed ik een poging om ‘Soof’ te volgen, maar dat lukte niet echt. De films vind ik leuker dan deze serie.

Wat ga ik doen in februari?
Lekker veel lezen in ieder geval! Ik heb drie recensie-boeken, waarvan er twee deze maand worden besproken! De thriller ‘Meedogenloos’ van Melissa Skaye & J. Sharpe en een soort dystopische roman van J.W. Jansen: ‘Misschien volgende keer’. Dit boek komt deze week al voorbij op mijn blog!

Daarnaast ben ik bijna klaar in de literaire roman ‘Het is maandag vandaag’ van Sytske van Koeveringe en op mijn e-reader staat het laatste deel van ‘In naam van de vader’ van Linda Jansma al klaar. Waar ik overigens ook enorm naar uitkijk deze maand is het tweede deel uit de trilogie van Mariette Lindstein over de sekte. ‘De sekte herrijst’ komt 20 februari uit!

 

 


4 reacties

 • 5 februari, 2018 om 20:18
  Annelies zegt:

  Fijn dat het jaar zo goed begonnen is!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

  • 5 februari, 2018 om 21:38
   Leesdame zegt:

   Het is fijn om te lezen en te bloggen met rust in mijn hoofd, dus dat ga ik volhouden voor de rest van het jaar 🙂
   Hoe gaat het met jou?

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 6 februari, 2018 om 00:10
  Martha zegt:

  Dan moet ik deel 1 maar snel lezen van de sekte. Ik ben. Erg nieuwsgierig naar dit boek door je recensie erover.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Martha Beantwoorden

Reageer op: Januari, een terugblik op een maand vol rust en vrijheid

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten