3 september 2018

Terugblik op augustus

Augustus is voorbij en daarmee ook de zomerhitte. Vooral begin augustus spande de kroon en hoewel ik goed tegen de warmte kan, vond ik het op een gegeven moment welletjes. Het was ook de maand dat ik er voor koos om mezelf veel meer te gaan focussen op (literaire) romans en non fictie en minder op thrillers.

Ik had natuurlijk nog vijf leeservaringen klaarstaan van de Hebban Debuutprijs boeken die ik mocht jureren en daarnaast las ik deze maand nog een stapeltje boeken weg die ik ook besprak op mijn blog. In totaal tien leeservaringen.

Mijn nieuwe niche

In augustus besloot ik dus om mezelf meer te gaan focussen op het (literaire) romangenre en de vele subgenres die daar bij horen. Ik lees daarnaast ook graag non fictie, zoals waargebeurde verhalen en boeken in de categorie ‘body, mind & soul’. Tja, ik verander en mijn lees- en blogvoorkeuren veranderen met mij mee. Zo zit het 🙂

Deze leeservaringen stonden in augustus op mijn blog

 1. Klaproos van Anne-Fleur van der Heiden (klik)
 2. Kleihuid van Herien Wensink (klik)
 3. Het intieme vreemde van Jente Jong (klik)
 4. Springbonen van Wanda Bommer (klik)
 5. Wormen en engelen van Maarten van der Graaf (klik)
 6. Aantekeningen over het verplaatsten van obelisken van Arjen van Veelen (klik)
 7. Mevrouw uw kind wordt nooit meer beter van Marjolein Colenbrander (klik)
 8. De andere familie Klein van Marieke Groen (klik)
 9. Een huis in Frankrijk van Eva de Wit (klik)
 10. Steeds leuker van Jelle Hermus (klik)

Nummer 1, 2, 3, 5 en 6 heb ik gekregen omdat ik in de jury zat voor de Hebban Debuutprijs 2018. Deze boeken las ik al ver voor augustus. De andere boeken in deze lijst las ik wel deze maand. Daarnaast las ik ook tussendoor in de columnbundel ‘Deze is voor jou’ van Daphne Deckers en het kinderboek ‘Tess & Jess: beren in het bos’ van Geesje Vogelaar – van Mourik.

Wat ga ik doen in september

Mijn Goodreads-challenge op peil brengen, daar ben ik al fanatiek en serieus mee bezig, want ben al halverwege het tweede boek van deze maand. Er komt een recensie-boek aan van een debutante en ik heb nog een recensie-boek klaarliggen, die is pas voor oktober, maar die ga ik wel eind deze maand lezen. En deze week komt er in ieder geval een leeservaring voorbij van ‘Tulpenliefde’ van Femke Roobol.

De rest ligt nog open, ik laat me verrassen 🙂

Hoe ging het bij jullie in augustus en wat zijn jullie plannen voor september? 

 

12 reacties

 • 3 september, 2018 om 18:27
  Miranda | Taxx Life Blog

  Ik benijd jouw leesmotivatie. Ik ben blij dat ik op de vakantie weer eens twee boeken heb uitgelezen, maar verder is het dramatisch gesteld sinds ik kinderen heb. 🙁  • 3 september, 2018 om 18:58
   Leesdame

   Op zich is het niet zo moeilijk om een leesmomentje in je dagelijks leven te creëren hoor 🙂 Een paar suggesties: stop een boek in je tas en lees ergens waar je even moet wachten. Ga een half uurtje of kwartier eerder naar bed en maak er een vast en rustgevend momentje van voor het slapengaan. Andersom kan ook, zet de wekker een kwartiertje eerder en begin de dag lekker ontspannend met een paar bladzijdes in een mooi boek terwijl het nog rustig en zen in je huis is. Zet de laptop/tablet/tv ’s avonds een uurtje eerder af…
   Of kijk eens terug naar je vakantie, wanneer lukte het jou toen om de twee boeken te lezen? Zijn deze momenten niet te verweven in het normale leven? Bijvoorbeeld op de momenten dat de kinderen lekker zelf speelden? Ga dan thuis ook lekker zitten met een boek. Dat hoeft niet uren, maar zo af en toe een kwartiertje kan al heerlijk zijn als je behoefte hebt aan lezen. Als het een spannend/meeslepend boek is, dan worden het vanzelf meerdere momentjes.

   De eerste stap is vaak gewoon gaan zitten en het boek openslaan en ja, dat lukt ook in een gigantisch druk leven, zie het als een cadeau aan jezelf! • 3 september, 2018 om 19:28
  Natasja

  Wauw! Wat heb je veel gelezen! Super knap! • 3 september, 2018 om 20:14
  tammiejj

  Wow ik ben ook al blij als ik in de zomer wat kan lezen! Momenteel ben ik even zoet met de reeks van Arlidge. Welke van de tien boeken uit je lijstje vind je de grootste aanrader om te lezen?  • 3 september, 2018 om 20:32
   Leesdame

   Bij Arlidge ben ik niet verder gekomen dan ‘Iene Miene Mutte’ eerlijk gezegd, al spreken de vervolgdelen mij wel aan, maar ja, er zijn zoveel boeken om nog te lezen 🙂 De grootste aanrader vind ik ‘Klaproos’ van Anne-Fleur van der Heiden. Dit boek heb ik ook op nr 1 gezet bij de nominatielijst voor de Debuutprijs van Hebban. • 4 september, 2018 om 15:01
  Nicole Orriëns

  Ik schrik van de titel Mevrouw uw kind wordt nooit meer beter. Dat lijkt me een heftig boek. Leuk om jouw lijstje met boeken te zien.  • 4 september, 2018 om 18:20
   Leesdame

   Het is inderdaad een heftig en waargebeurd verhaal, maar de tranen worden af en toe afgewisseld met een lach in dit bijzondere verhaal. De schrijfster heeft dat mooi gedoseerd. • 5 september, 2018 om 20:33
  Annelies

  Mooi lijstje! Fijn dat je ook durft veranderen van niche en trouw blijft aan jezelf.  • 5 september, 2018 om 21:31
   Leesdame

   Ja, het is ergens toch eng, omdat je ook lezers kunt verliezen als je iets veranderd hebt. Maar uiteindelijk ben ik blij dat ik het gedaan heb en zoveel mensen zijn er niet weggebleven, dus ook dat viel mee 🙂 • 20 september, 2018 om 13:57
  zwartraafje

  Voor mij was het al snel genoeg geweest met de hittegolf. Ik kan daar immers echt niet goed tegen waardoor ik deze zomer vooral heel veel heb moeten schuilen en rusten. Al ben ik nu wel aan het nagenieten van de mooie nazomer want het zonnetje vrolijkt me wel meteen op. Zolang het maar niet voor temperaturen van meer als 27°C zorgt. 🙂

  Ik heb geen echte concrete leesplannen. Dit jaar is het een pak rustiger wat recensie-boeken betreft waardoor ik wat meer eigen boeken kan lezen én eigenlijk geniet ik daar wel van. Alleen jammer dat het lezen de laatste tijd wat minder vlot gaat want anders had ik mijn aantal ongelezen boeken al behoorlijk kunnen laten zakken.

  In oktober ga ik wel meedoen aan een leesmarathon dus wie weet, misschien helpt dat wel.  • 20 september, 2018 om 19:31
   Leesdame

   In de laatste week was ik die hitte ook zat hoor en ja, deze temperaturen zijn fijner 🙂 Bij mij was het ook rustiger op het gebied van recensie-boeken, maar nu begint het langzaamaan weer wat binnen te komen. In september begint altijd weer het boekenseizoen, dus ik denk dat het daar door komt. Jammer dat bij jou het lezen wat minder vlot gaat, maar dat komt meestal vanzelf weer terug hoor, wie weet met die leesmarathon 🙂Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: